News

Boskalis is op de Dag van de Bouw op diverse projecten te bezoeken van 10:00 tot 16:00 uur.

 

Op zaterdag 20 mei 2017 vindt de Dag van de Bouw plaats. In het hele land worden van 10:00 tot 16:00 uur grote en kleinere bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek.

Boskalis opent de deuren van de volgende projecten:

Dijkversterking Texel

In totaal versterkt Combinatie Tessel ongeveer 14 kilometer dijk en vernieuwt 3 gemalen. Zo zorgen we ervoor dat Texel in de toekomst goed is beschermd tegen hoogwater vanuit de Waddenzee. En dat Texelaars kunnen blijven wonen, werken en recreëren op hun eiland. Altijd al het werk aan een dijk van dichtbij willen zien? Benieuwd hoe het gemaal er straks uit gaat zien? Kom 20 mei langs op één van onze locaties en ervaar het oer-Hollandse dijkwerk:


Dijkversterking haven Oudeschild
In Oudeschild kunt u zien hoe wij damwanden aan het plaatsen zijn in de dijk. Naast restaurant ’t Pakhuus in de haven staat een uitkijkpunt met informatiepanelen, vanaf boven kunt u het hele werkterrein goed bekijken. Verschillende collega’s zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Graag wijzen wij u erop dat de parkeergelegenheid rondom Oudeschild gelimiteerd is en adviseren u daarom om op de fiets te komen.

Nieuwbouw gemaal de Schans
Bij gemaal De Schans aan de Redoute kunt u heel dicht bij het werk komen. Speciaal voor deze dag, stellen we het bouwterrein open. Het bestaande gemaal wordt hier vervangen door een gemaal met een grotere capaciteit. Gemaal de Schans is lastig bereikbaar voor mindervaliden en wij raden u aan om stevige schoenen aan te trekken. Net zoals in Oudeschild staan collega’s klaar om de bouwplaats te laten zien.

 

Ruimte voor de River IJsseldelta
Het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, met als opdrachtgevers Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel, bestaat uit twee maatregelen om de waterveiligheid in de regio Kampen-Zwolle voor de middellange termijn te borgen: zomerbedverlaging Beneden-IJssel, waarbij de rivier over een lengte van 7,5 kilometer tussen de Molenbrug en de Eilandbrug is verdiept. En de aanleg van het Reevediep, een nieuwe zijtak van de IJssel, ten zuiden van Kampen, richting het Drontermeer.


Naast het verbeteren van de waterveiligheid wordt ook een bijdrage geleverd aan de ruimtelijke kwaliteit. In vijf uiterwaarden worden de natuurwaarden versterkt. De gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid, waarvan het Reevediep onderdeel is, combineert het realiseren van de waterveiligheid met de aanleg van zo'n driehonderdvijftig hectare nieuwe deltanatuur, nieuwe wandel-, struin- en fietspaden, een vaargeul voor de recreatievaart en op een klimaatdijk wordt ruimte gecreëerd, waar in de toekomst mogelijk een nieuwe woonwijk voor Kampen wordt gebouwd. 

Let's talk

Stay up to date

Enter your email address to receive Boskalis press releases, news and/or financial calendar updates.

Investor Relations

For IR matters contact our Director of Investor Relations & Corporate Communications.

Back to top