News

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op 4 december 2013 de eerste vrachtwagen met zand op pad gestuurd voor de wegverbreding van de A1 en A6 tussen Diemen en Almere.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft op 4 december 2013 de eerste vrachtwagen met zand op pad gestuurd voor de wegverbreding van de A1 en A6 tussen Diemen en Almere. Het werk wordt uitgevoerd door de combinatie SAAone (Boskalis, VolkerWessels, HOCHTIEF en DIF). De wegen worden over een lengte van 23 km verbreed met meerdere rijstroken. Er worden in totaal 60 nieuwe kunstwerken gebouwd, waaronder een tweede Hollandse brug, een fly-over en een aquaduct van 65 meter breed bij de Vecht; het breedste aquaduct van Europa.

Grootste wegenproject

Het project A1/A6 is na de start van de werkzaamheden aan de A10 Oost/A1 Diemen het tweede deelproject van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA) dat van start gaat. Dit grootste wegenproject van de laatste jaren heeft tot doel de bereikbaarheid en de leefbaarheid in de regio rond Amsterdam te vergroten. Volgens planning is het project in 2020 gereed.

 

Klik hier voor de factsheet van dit project.

 

Let's talk

Stay up to date

Enter your email address to receive Boskalis press releases, news and/or financial calendar updates.

Investor Relations

For IR matters contact our Director of Investor Relations & Corporate Communications.

Back to top