Direct naar hoofdinhoud

Projecten

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Als geïntegreerde multi-specialist zijn we onderscheidend in complexe grootschalige werken die te maken hebben met het ontwerp, de aanleg en onderhoud van wegen, havens en waterwegen en de bescherming van kusten en oevers. We bouwen aan Nederland en maken Nederland mooier en veiliger. Kortom, als wij zijn geweest ‘is het beter’.

Projecten

Geselecteerde filters
Strandeiland_IJburg_website

Strandeiland IJburg

Boskalis Nederland maakt opnieuw Amsterdam een stukje groter. Na het Centrumeiland bouwen we nu het Strandeiland in het IJmeer. Het Strandeiland is met 82 hectare het grootste van IJburg en geschikt voor bewoning. Daarnaast leggen we het Natuureiland aan, een natuurgebied van ruim 3 hectare met rietlandschap en een mosselbank.

Marker_Wadden

Aanleg Natuureilanden Marker Wadden

Mooi nieuw stukje Nederland. Boskalis Nederland maakt ons land groter. Met materiaal uit het Markermeer, bouwen we nieuwe eilanden in opdracht van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Door baggeren en de aanleg van nieuwe natuur verhogen we de ecologische kwaliteit van het Markermeer. En maken we het gebied aantrekkelijker voor natuurliefhebbers.

_S2B0017 (1)

Landschapszone Nijmegen

Dit project betreft de realisatie van ongeveer 150 hectare natuur- en recreatiegebied dat noordelijk van Nijmegen in de nieuwe woonomgeving 'De Waalsprong' ligt. Als onderdeel van het project wordt een drietal plassen gerealiseerd. De omvang van het project betreft ongeveer 60 hectare water met een diepte van minimaal 10 meter.

Ommelanderdiek_270618_luchtfoto_-_20 (1)

Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl

Innovatieve concepten voor aardbevingsbestendige dijk. De zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl voldeed niet meer aan de veiligheidsnormen. Boskalis Nederland versterkte en verhoogde de 12 kilometer lange dijk. En maakte deze op verschillende manieren aantrekkelijk voor recreatie.

vlag

Herinrichting Afferdense en Deestse Waarden

Ruimte voor de Waal en voor de natuur. Doordat we de uiterwaarden bij Afferden en Deest opnieuw inrichtten, kreeg de Waal meer ruimte. We groeven in dit gebied van 285 hectare een hoogwatergeul en een van de langste meestromende nevengeulen van Nederland. De waterstand daalde met 4,4 cm waardoor de kans op overstromingen verminderde. Ook richtten we hier een nieuw natuurgebied in door 147 hectare te vergraven.

Kampereilanden_uitvoering (1)

Dijkversterking in Kampereilanden

Waterschap Drents Overijsselse Delta en Boskalis Nederland werken als collega’s samen aan de dijkversterking in Kampereilanden. In een gelijkwaardig partnerschap bundelen we met de overheid onze krachten.