Direct naar hoofdinhoud

Projecten

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Als geïntegreerde multi-specialist zijn we onderscheidend in complexe grootschalige werken die te maken hebben met het ontwerp, de aanleg en onderhoud van wegen, havens en waterwegen en de bescherming van kusten en oevers. We bouwen aan Nederland en maken Nederland mooier en veiliger. Kortom, als wij zijn geweest ‘is het beter’.

Projecten

Geselecteerde filters
Scherm_AerolinPhoto-1941

Vooroeversuppleties Nederlandse Kust

In de periode 2014 – 2016 staan diverse vooroeversuppleties aan de Nederlandse Kust op het programma. Zo blijft Nederland goed beschermd tegen de zee.

2c65d240db (1)

Ligplaatsen Calandkanaal

De opdrachtgever, Havenbedrijf Rotterdam, wenst vanuit nautische veiligheid de bestaande boeienligplaatsen 82 en 83 te vervangen voor ULCC ligplaatsen op afmeer- en trospalen.

16-05-12-HPZ

Hondsbossche en Pettemer Zeewering

Sterke kustlijn, recreatieve meerwaarde. De Hondsbossche en Pettemer Zeewering tussen Petten en Camperduin voldeed niet meer aan de veiligheidseisen. De opdrachtgever wilde een veilig ontwerp met veel zand en meerwaarde voor natuur en recreatie. Boskalis Nederland versterkte de kust met 35 miljoen m3 zand uit zee en benutte dit zand meteen voor recreatie en toerisme.

Skyfoto-10 (1)

Onderhouds baggerwerk Nieuwe Maas

Het meerjarig in stand houden van vaargeulen en havens met bijkomende werkzaamheden, in het beheergebied van Rijkswaterstaat, Perceel 1 en Perceel 2.

e185c286c6

Doorn Botlek verwijderen

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam heeft Boskalis Nederland in combinatie met Van Oord Nederland de Doorn, een onderwaterdam bij de entree van de Botlek (havennummer 4030), verwijderd. De entree van de Botlek is één van de drukste vaargebieden van de Rotterdamse haven. Door het weghalen van de Doorn is de nautische bereikbaarheid voor, met name diepstekende schepen in het Botlekgebied, verbeterd. Dit is belangrijk voor de schaalvergroting in de scheepvaart.

16-04-08-Maasvlakte_2

Maasvlakte 2 Rotterdam

Nieuw land voor uitbreiding Rotterdamse haven Door het aanleggen van een nieuw gebied ter grootte van 2.000 hectare in zee, hebben we de Rotterdamse haven 20% groter gemaakt. Deze nieuwe zone is ongeveer even groot als de totale oppervlakte van de luchthaven Schiphol!