Direct naar hoofdinhoud

AR: het resultaat direct voor ogen

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Al voor aanvang van een bouwproject het eindresultaat zien. Boskalis Nederland brengt zijn ontwerpen van wegen, viaducten en dijken tot leven met Augmented Reality (AR) via de Hololens.



Vooruitkijken


“Toen we de nieuwe brug over de Leidsevaart gingen bouwen, konden we hem al zien liggen”, aldus Joost Kraakman, projectmanager bij Boskalis Nederland. “We konden de toekomstige situatie al van alle kanten bekijken. We zagen onder meer precies hoe een aantal bestaande componenten van de oude brug samen moesten komen met onderdelen van de nieuwe brug. Dat leverde echt meerwaarde op bij de bouw. Ook onze opdrachtgever was blij verrast.”

Staat er niets in de weg?

“Een groot voordeel is dat je in AR heel precies ziet of een boom of iets anders de bouw in de weg zal staan. Verder gebruiken we AR om tijdens het hele bouwproces precies in het oog te houden of de werkzaamheden volgens ontwerp verlopen. Ook de omgeving kunnen we precies laten zien wat ze van ons kunnen verwachten.”

Ook eens kennismaken met de nieuwe werkelijkheid? Mail ons via nederland@boskalis.com