Direct naar hoofdinhoud

Dag van de Bouw project Eemshaven - Delfzijl

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Programma
Van 10.00-16.00 uur is iedereen welkom om de dijkverbetering van dichtbij te bekijken. We organiseren activiteiten voor volwassenen en kinderen waar iedereen gratis aan kan deelnemen. Ook vertellen we over de dijkverbetering en leggen we uit wat er allemaal gebeurt.

Zo kunt u:

  • mee met een bustour over het bouwterrein van de dijkverbetering,
  • met een Virtual Reality bril onze nieuwste dijkexcursie beleven,
  • onze dijkexpo bezoeken in het bezoekerscentrum en bekijken met welke materialen de <dfn title="Een door mensen aangelegde waterkering die een gebied beschermt tegen hoog water, bijvoorbeeld uit rivieren of zee.">dijk</dfn> wordt versterkt,
  • waterproefjes doen (leuk voor kinderen),
  • kennismaken met de mensen die werken aan de <dfn title="Een door mensen aangelegde waterkering die een gebied beschermt tegen hoog water, bijvoorbeeld uit rivieren of zee.">dijk</dfn>.

Bezoekt u ons programma? Dan kunt u ook gratis het MuzeeAquarium bezoeken en iets lekkers halen op het nieuwe terras van het Eemshotel.

Virtueel naar de werkzaamheden

In het bezoekerscentrum aan de Noordersingel 1 kunt u onze nieuwste virtuele dijkexcursie bekijken. Hierin gaat u virtueel naar de werkzaamheden op de dijk en kunt u met een VR-bril het werk van dichtbij in 360 graden meebeleven! Voor de kinderen zijn er leuke waterproefjes waarmee ze zelf kunnen zien hoe een dijk werkt.

Bustour over de dijk

Met een bus kunt u een kijkje nemen op en langs de dijk. Elk half uur rijdt er een bus over het werkterrein vanaf de dijk bij MuzeeAquarium. De bus rijdt over het gehele traject en eindigt weer bij de opstapplaats bij het MuzeeAquarium. Onderweg geven mensen van <dfn title="De aannemers Boskalis Nederland en KWS Infra voeren het werk uit, in opdracht van Waterschap Noorderzijlvest. Dit doen zij onder de naam ‘Ommelanderdiek’.">Ommelanderdiek</dfn> en het waterschap Noorderzijlvest een toelichting op de werkzaamheden.