Direct naar hoofdinhoud

Dijk versterken op druk Texel

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Boskalis Nederland versterkte op Texel 14 kilometer Waddenzeedijk. Om de dijk voor het stormseizoen weer veilig te hebben, moesten we rekening houden met toeristen, vogelaars en eilandbewoners, vertelt omgevingsmanager Abe Schuring. 
Werken tijdens het broedseizoen betekent in de eerste plaats maatregelen nemen om broedvogels niet tot last te zijn. Desondanks begon de Vogelbescherming een rechtszaak, vertelt Abe. “Gelukkig is daarbij aangetoond dat we inderdaad rekening hielden met de vogels. Circa 2.500 jonge grote sternen zijn allemaal uitgevlogen naast ons werk! Om vogelaars toch tegemoet te komen, hebben we onze planning aangepast en onze werkgebieden afgesloten tijdens een vogelfestival.”

Nat houden in droge zomer

“Een andere uitdaging was de droge zomer”, gaat Abe verder. “Door watertekort was het voor de dijkwerkzaamheden noodzakelijk om water aan te voeren per schip. Boeren zagen hun mais verpieteren terwijl wij water aanvoerden voor de dijk. Om met ze mee te denken en iets terug te doen, sponsorde Boskalis Nederland de – onder de boeren geliefde – autocross door de baan voor ze nat te houden.”

Maatwerk op Texel
Boskalis Nederland voert momenteel diverse dijkverbeteringswerken uit in het kader van het nationale Hoogwaterbeschermingsprogramma. In de ‘Combinatie Tessel’ werken Boskalis (70%) en KWS (30%) samen aan de versterking van 14 kilometer Waddenzeedijk aan de oostzijde van het eiland Texel. De opdracht omvat behalve de dijkverzwaring ook diverse kunstwerken, waaronder drie gemalen.

Lees meer... https://werkenbij.boskalis.com/boskalis-levert-maatwerk-op-texel/
Sterke dijken, veilige toekomst

Lees meer op de website van opdrachtgever Hoogheemraadschap Noorderkwartier
https://www.hhnk.nl/waddenzeedijk