Direct naar hoofdinhoud

Projecten

Werken bij Boskalis Nederland

Tijdens je werk met je voeten in de Nederlandse klei of zand staan, maar wél met de voordelen van een groot internationaal bedrijf: dat is werken bij Boskalis Nederland.

Met onze projecten werken we aan rivieren en dijken, aan kust en zeehavens en houden we Nederland bereikbaar.

Bij ons werken elke dag zo’n duizend medewerkers met passie en trots aan een breed scala van mooie projecten. 

Klik hier voor onze vacatures.

Als geïntegreerde multi-specialist zijn we onderscheidend in complexe grootschalige werken die te maken hebben met het ontwerp, de aanleg en onderhoud van wegen, havens en waterwegen en de bescherming van kusten en oevers. We bouwen aan Nederland en maken Nederland mooier en veiliger. Kortom, als wij zijn geweest ‘is het beter’.

Projecten

zwolle_ontgraven_stationsplein (1)

Ondergrondse fietsenstalling en herinrichting Stationsplein en Stationsweg Zwolle

In Zwolle bouwden we een ondergrondse fietsenstalling voor maar liefst 5.700 fietsen onder het Stationsplein. Daarnaast namen we de herinrichting van de openbare ruimte van het Stationsplein en de Stationsweg voor onze rekening.

IMG_5437

Versterking Waddenzeedijk Texel

In opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt Boskalis Nederland aan de versterking van de Texelse dijk langs de Waddenzee.

Project_Sheet_SAAone

Snelweg A1 en A6 SAA

Het project A1/A6 Diemen – Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol–Amsterdam–Almere (SAA). De ondertekening van het eerste DBFM-contract binnen SAA markeert een belangrijke stap in het verbreden van de (drukke) snelwegen op dit traject de komende jaren.<

20190214_Ruimte_voor_de_rivier_Kampen-38

Herinrichting IJsseldelta

Het project IJsseldelta maakt deel uit van het ruim dertig maatregelen tellende landelijke programma Ruimte voor de Rivier, dat tot doel heeft om het Nederlandse rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. Het project omvatte de zomerbedverlaging Beneden-IJssel over een lengte van 7,5 kilometer ter hoogte van Kampen. Tevens is ten zuiden van Kampen een by-pass aangelegd.

A16_N3_1_web

Reconstructie Aansluiting A16-N3

Boskalis Nederland voerde in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit voor de Reconstructie Aansluiting A16–N3. De werkzaamheden omvatten het vernieuwen van het knooppunt bij Dordrecht en de aansluitingen realiseren voor het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV. We hebben de doorstroming en veiligheid van de regio verbeterd. Velig. Duurzaam.

DSC_8621

Houtribdijk sterker én een natuurgebied rijker

Midden in het water, tussen IJsselmeer en Markermeer, ligt de Houtribdijk. De Houtribdijk functioneert bij storm als een grote golfbreker tussen de twee meren. De dijk is daarmee cruciaal voor de waterveiligheid van alle provincies rond het IJsselmeergebied. We versterkten deze dijk met steen en zandige oevers. In zo’n groot zoet binnenwater zonder getijden is dat een wereldwijde primeur. Daarnaast leggen we een groots natuurgebied aan.